Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

αρθρο για webhosting

Ξετρύπωσα ενα ωραιο αρθρο για webhosting και μιας και σκεφτομαι πλεον να παω το blog σε ενα κανονικό server είπα να το μοιραστω για να μου πειτε και την δικη σας γνωμη.


Όταν ακούτε την φράση webhosting το μυαλό σας πάει σε servers και διάφορα τεχνικά ζητήματα που συνδέονται μαζί τους. Όταν όμως έρθει η ώρα να αγοράσετε ένα web hosting plan σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί πόσα είδη πακέτων web hosting έχετε στη διάθεσή σας. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά και σε τι εξυπηρετούν τις διαδικτυακές σας ανάγκες.
Shared web hosting
Οι υπηρεσίες shared web hosting ή εικονικού δικτύου είναι ένας τύπος υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπου πολλοί άνθρωποι μοιράζονται έναν χώρο σε έναν διακομιστή. Ο αριθμός των ιστοσελίδων που φιλοξενούνται σε έναν φυσικό διακομιστή εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του διακομιστή. Μερικοί φυσικοί διακομιστές φιλοξενούν πάνω από χίλιες ιστοσελίδες. Αυτό όμως δημιουργεί απορίες σχετικά με την απόδοση. Τέτοιες υπηρεσίες web hosting είναι υψηλά εξοπλισμένες έτσι ώστε να χειρίζονται λογική φόρτωση δικτύου, αλλά όταν είναι το δίκτυο υπερφορτωμένο, η απόδοση του είναι ένα ζήτημα. Οι δημοφιλείς εταιρίες web hosting εξετάζουν συνεχώς την φόρτωση του δικτύου και την απόδοση του διακομιστή και δρούν ανάλογα προσθέτοντας περισσότερους διακομιστές αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι εταιρείες shared web hosting είναι φθηνότερες, αλλά η απόκριση του διακομιστή είναι πιο αργή.
Dedicated web hosting
Οι dedicated υπηρεσίες web hosting είναι το αντίθετο των υπηρεσιών φιλοξενίας shared web hosting. Αναθέτουν έναν dedicated διακομιστή για έναν πελάτη μόνο. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις υπηρεσίες φιλοξενίας κοινής χρήσης. Γενικά, ένας πελάτης ενοικιάζει τον διακομιστή για συγκεκριμένη περίοδο και έχει διάφορες επιλογές στον διακομιστή αυτόν. Σε έναν dediacted διακομιστή, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει παραπάνω από μία ιστοσελίδα. Ο πελάτης έχει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στον διακομιστή. Το bandwidth και ο χώρος που παρέχεται είναι πολύ περισσότερα σε μία dedicated υπηρεσία web hosting. Αυτό σας δίνει την επιλογή φιλοξενίας μίας ιστοσελίδας με μεγάλη κίνηση. Οι ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν εξαιρετικά εμπιστευτικά δεδομένα γενικά επιλέγουν dedicated υπηρεσίες φιλοξενίας.
Co-located web hosting
Αντίθετα με τις dedicated υπηρεσίες φιλοξενίας, στις co-located υπηρεσίες ο πελάτης είναι ο ιδιοκτήτης του διακομιστή. Αυτό δίνει στον πελάτη ακόμα περισσότερο ελέγχο πάνω στον διακομιστή. Ο διακομιστής βρίσκεται σε κάποιο ασφαλές κέντρο δεδομένων των εταιριών παροχής φιλοξενίας. Αυτή η υπηρεσία εγγυάται ότι ο πελάτης θα έχει τον πλήρη έλεγχο πάνω στον διακομιστή. Η εταιρεία web hosting παρέχει συνεχή παρακολούθηση του διακομιστή και εξασφαλίζει 99,9% ενεργού χρόνου. Το ασφαλές κέντρο δεδομένων θα παρέχει στον πελάτη άμεση συντήρηση. Αυτό εξασφαλίζει τον μέγιστο ενεργό χρόνο των ιστοσελίδων που φιλοξενούνται από τον διακομιστή. Οι co-located υπηρεσίες φιλοξενίας είναι οι πιο ακριβές λύσεις από τις διαθέσιμες επιλογές για φιλοξενία ιστοσελίδας, αλλά θεωρούνται οι καλύτερες υπηρεσίες για υψηλής ασφάλειας ιστοσελίδες.
Υπηρεσίες web hosting μεταπωλητών
Οι υπηρεσίες web hosting μεταπωλητών θεωρούνται οι φθηνότερες από τις υπηρεσίες φιλοξενίας και έχουν γίνει δημοφιλείς για μικρές και προσωπικές ιστοσελίδες. Η εταιρία φιλοξενίας προσφέρει τον αποθηκευτικό χώρο σε έναν μεταπωλητή για χαμηλότερη τιμή, ο οποίος με την σειρά του μεταπωλεί τον χώρο αυτόν σε πελάτες. Οι σχεδιαστές, οι σύμβουλοι ιστοσελίδων και οι εταιρίες ολοκλήρωσης συστημάτων είναι συνήθως οι μεταπωλητές. Η τιμή τέτοιων υπηρεσιών φιλοξενίας είναι σχετικά χαμηλή και ανάλογο είναι και το είδος υπηρεσίας. Από την στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στην φιλοξενία, χρειάζεται κάποιος χρόνος για την επίλυση των προβλημάτων και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες web hosting μεταπωλητών συνιστώνται μόνο για προσωπικές ιστοσελίδες και blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου